lördag 14 maj 2011

Mellanakt Euovision


Passar på att skriva det här inlägget i mellanakten under Eurovision song contest. Vet med andra ord inte ännu vem som vinner. Helt klart är att Lena från Tyskland, som även framförde förra årets vinnarlåt, bör vinna i år igen. Suverän låt, fantastisk röst och så är hon dessutom fantastiskt snygg. Alla rätt.

Men jag måste faktiskt säga att det är ovanligt många bra låtar i år. Tycker nästan att detta är den bästa sedan 1987, då min kära, kära Johnny Logan tog hem segern med Hold Me Now (fortfarande bästa schlagern ever).

I vilket fall, bra låtar i år var finstämda Finland, Celine Dion-kopian från Ungern är helt ok och penntrollen från Irland får den suraste schlagerhatare att bli lycklig.

Dessutom var det ovanligt många som kunde sjunga i år. Det brukar vara på sin höjd tre och i år kunde jag spåra många med stor potential. Sedan gör dålig medhörning och nervositet att det i stort sätt alltid är lite småfalskt. Vilket till och med en sådan facist som jag har överseende med vid detta speciella tillfälle.

Ett ord måste sägas om de två som presenterar galan: Snygg kvinna, trist tråkig man. Varför? Och alltid. Vi borde starta ett upprop: Vi ska kräva att mannen ska vara minst lika snygg och välklädd som kvinnan!

Och nu är pausen över. Återkommer efter röstningen, denna plågsamma process, där kvalitet alltid får stå tillbaka för osund lojalitet mellan olika länder. Men ibland glimrar det till. Förra året hände det, då den bästa låten faktiskt vann. Hoppas på en repris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar