måndag 25 april 2011

No strings attached


Känner du för en klassisk romantisk heteronormativ komedi utan några som helst överraskningar?  Då är No Strings Attached ett givet val. Lite som När Harry mötte Sally möter Fyra bröllop och en begravning.

Första gången de möts är på ett läger som fjortonåringar. Men det är först drygt 10 år senare som storyn på allvar rullar igång. Platsen är LA. Hon, en supersmart MIT-utbildad läkare, som är livrädd för förhållanden. Han, wanna be manusförfattare med en superkänd kvinnotokig pappa. De gör en deal, de ska bara ha sex med varandra, inget förhållande, inga bråk, ingen kärlek. Och jag antar att ni förstår hur det går.

Det är en helt ok film som gjord för fredagsmys hemma i soffan och Natalie Portman och Ashton Kutcher gör ett oklanderligt jobb i sina roller. Men jag rekommenderar starkt att vänta med att se den tills den kommer på DVD eller TV, för den är inte värd ett kostsamt biobesök. Och så håller jag med DNs recensent om att den är fruktansvärt könsstereotyp och heteronormativ. När kommer en romantisk amerikansk komedi som klarar att bryta detta och ändå klarar av att kännas mainstream? Eventuella tips mottages tacksamt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar